ELS INDIGNATS DE GAVÀ

Activitats

Setmana del 6 al 12 de Juny

Divendres 10 - 20:00 Casserolada itinerant + Assamblea. Punt de sortida Plaça Balmes

Dissabte 11 - 11:00 Performance vestits de dol (a causa de la pujada de càrrecs de l'ajuntament). Plaça Balmes.
12:00 Trobada de treballadors i treballadores de tots els sectors, Pça. Catalunya, Barcelona.

Diumenge 12 - Hora per determinar Curs d'agricultura ecològica. Avinguda Diagonal

Setmana del 13 al 19 de Juny

Dimarts 14 - 20:30 Curs de reciclatge. Avinguda Diagonal - Plaça Balmes

- 19:00 Acampada al parc de la Ciutadella

Dimecres 15 - 20:00 Minicurset de Tai-chi. Plaça Balmes

- 07:30 Tot el dia Aturem el Parlament, Passeig de Pujades, Barcelona.

Diumenge 19 - 17:00 Manifestació internacinacional "El carrer es nostre!", Pça Catalunya, Barcelona.

Es obvi que totes les activitats son gratuites i que sereu tots benvinguts.

jueves, 2 de abril de 2009

NOTICIAS SOCIALES







2/12/09
La nova CREU DE LA MORELLA


Un dels cims més emblemàtics del Garraf és la Morella i és així per les vistes a 360 graus, veient el Pirineu, Barcelona, el camp de Tarragona, la Serra del Montsià al delta i fins i tot en dies d’excepcional visibilitat la Serra de Tramuntana de Mallorca. També és emblemàtic pel paisatge feréstec, particular i únic que hi ha a
Catalunya. Però si per una cosa és identificable aquest modest cim era per la Creu que hi havia, punt de referència en el món excursionista del nostre país, ja fos com a objectiu a assolir o com a punt de pas principal, sempre és un bon lloc per aturar-se, descansar i gaudir de l’entorn.

La Creu de la Morella va ser col.locada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), aleshores anomenada Centre Excursionista Roca (CER), l’any 1967. Des d’aleshores ha
estat i és un punt de referència.

Malauradament, la forta ventada del gener passat la va fer caure i davant l’impossibilitat de restaurar-la, n’ha calgut fer una de nova. Donem les gràcies a l’empresa Garcia Faura per la seva construcció, finançament i tot el seu suport, sense el qual hagués sigut molt més difícil arribar a aquesta fita. Ara 11 mesos més tard la tornarem a col—locar a al seu lloc, com a fidel sentinella del nostre Garraf.

PROGRAMA D’ACTES

Divendres, 18 de desembre, a les 20.00 hores a la plaça Josep Tarradellas
· Presentació de la nova Creu de la Morella al poble de Gavà
· Parlament del President de UME i representant del consistori
· Breu història de la col—locació l’any 67 i agraïment als membres qui hi van formar part
· Benedicció de la nova Creu de la Morella
· Exposició Fotogràfica de la primera col—locació de la Creu
Finalment, acabarem l’acte amb un brindis de Nadal acompanyat de quelcom de menjar.
Diumenge, 20 de desembre. Dia de col—locació de la Creu de la Morella
· A les 8.00 sortida de UME, l’equip que carregarà des de Campgràs la Creu fins a la Morella.
· A les 8.30 sortida de UME per pujar en cotxes fins a Begues. Els participants realitzaran l’excursió des
de la Clota fins a la Morella, tot resseguint el camí de l’any 67
· A les 9.00 sortida de UME per pujar en vehicle fins a la Pleta. Camí més adient per tothom.
· A les 11.00 petit acte a peu de la Creu de la Morella i col—locació del Pessebre de Nadal.
· A les 12.00 jocs pels nens a Campgràs i ruta guiada amb explicacions dels avencs i formacions.
· A les 13.30 dinar de Motxilla i després tornada a Gavà.

16/9/09
He rebut aquest missatge:

Dijous 17 de setembre, a partir de les 18 h. a la Plaça CAtalunya i la Pl. de la Pagesia de Gavà (també a altres ciutats com Viladecans): taules informatives pel decreixement:

Vols viure sense capitalisme? El dijous 17 de setembre, troba't amb d'altres persones del teu barri, poble o ciutat que també ho volen!! Podem!!!

Més informació a: http://www.podem.cat/


30/8/09
CONCENTRACIÓ CONTRA ELS ACOMIADAMENTS DE ROCA

He rebut aquest missatge:

EUiA de Gavà es posiciona totalment en contra de la decisió de la multinacional catalana Roca després que aquesta notifiqués al comitè d’empresa un expedient d’extinció de contractes per acomiadar 713 treballadors/ es de tots els centres que el grup té a Espanya, dels quals 341 són de la planta de Gavà.

Per aquest motiu, EUiA de Gavà recolza la concentració del proper dilluns 7 de setembre a l'Avinguda de la Diagonal n 513 de Barcelona a les 12 hores i convida a totes les persones que puguin a assistir-hi.

2/7/09
SIN DEBATE SOBRE TRANSGÉNICOS

El día que PSC, PP y CIU han impedido la posibilidad de tramitar una ley que prohíba los alimentos transgénicos en Catalunya. Hoy, en Catalunya Radio y en el programa "El café de la república", no se les ocurre más que entrevistar por teléfono a un biólogo (se me escapó el nombre o... ¿no quiero recordarlo?) muy sobrado de desparpajo y "gracieta" que hablaba en nombre de la ciencia y de la objetividad de la ciencia, defendiendo los trasgénicos y abominanado contra los que, según él todo lo confunden. Se refería al grupo "Som el que sembrem" que han recogido más de 69.000 firmas para que se debatiera en el Parlament la posibilidad de rechazar el cultivo y la comercialización de dichos alimentos moodificados genéticamente.

Me ha parecido de una parcialidad sorprendente que el sr.Barril no invitase a hablar a alguien que explicase los argumentos que tantas personas hemos apoyado. Y para nada me ha convencido esa visión parcializada y elitista de la ciencia. A ese señor -cuyo nombre ni recuerdo ni me importa- le diría -si le recordara o me importara- que leyese un libro que recomendó uno de mis mejores profesores: "¿Qué es esa cosa llamada ciencia?" También le diría que el mundo de hoy es un mundo globalizado en donde todo repercute en todo y en todos, que no se pueden hacer compartimentos estancos y decir que no tiene nada que ver los riesgos sanitarios, los ambientales, los intereses económicos que mueven ciertas investigaciones. Este señor y otros como él avalan, en nombre de la ciencia, los intereses económicos y políticos que hoy han impedido que en Catalunya tengamos un debate abierto sobre el tema.


SORTIDA NATURALISTA AL VESSANT NORD DEL CADÍ

Sortida naturalista al Cadí-Moixeró 20 de juny de 2009

Dia: 20 de junyHora de sortida: 7:00 h.Hora d’arribada (aprox.): 21:00 h.Lloc de sortida: Pl. Catalunya de Gavà (Baix Llobregat)

Aportació econòmica (aproximada): 30 € NOMBRE MÍNIM D’ASSISTENTS: 35

PLACES LIMITADES

PROGRAMA

- 7,00 h. Sortida de Gavà 8,30 h.

- Esmorzar 10,00 h. Arribada a Martinet de Cerdanya i visita al Centre d’Interpretació de la Casa del Riu

- 11,30 h. Inici itinerari guiat

- 15,00 h. Dinar a Martinet de Cerdanya

- 17,30 h. Visita a Bellver de Cerdanya

- 19,00 h. Tornada

- 21,00 h. Arribada a Gavà

Passeig pels impressionants contraforts de la Cerdanya del massís del Cadí i visita als poblets pirinencs d’aquestes valls.

INSCRIPCIONS
Inscripcions al telèfon 622.203.340 i al correu electrònic Per a donar per vàlida la inscripció, caldrà fer el pagament del 50% del preu de l’excursió a través del compte bancari que es facilitarà.

LES SORTIDES NATURALISTES DE LES AGULLES
L’objectiu de l’activitat és facilitar el coneixement per part de la població de Gavà d’espais naturals emblemàtics de Catalunya, des d’un punt de vista de descobriment dels seus valors naturals únics, així com del ric patrimoni natural que també contenen.

Amb aquesta sèrie de sortides, s’espera incrementar la sensibilització de la població de Gavà envers la nostra natura, per tal que estigui més predisposada a implicar-se en la seva conservació, aquí i arreu del planeta. Conèixer indrets emblemàtics del país pot ser una bona manera d’apropar els valors propis de casa nostra: el massís del Garraf i el Delta del Llobregat. Valors que han justificat en el seu moment la seva declaració com espais protegits i que, potser, encara no estan prou popularitzats.

Les Agulles pretenem continuar així les activitats obertes a tota la ciutadania que s’han encetat el passat 2008 amb el cicle de documentals del juliol (La Casa Gran) i que han tractat de qüestions com el consum, els transgènics, el riu Llobregat, etc.

MÉS INFORMACIÓ
Parc Natural del Cadí-Moixeró




¿QUÉ PASA CON LOS PASOS CEBRAS DE LA PLAZA MAGDALENA TRÍAS?

Desde que han acabado las obras de la Plaza Magdalena Trías -obras que a mi entender han mejorado considerablemente la zona y que lleva a pensar cómo es que en la anterior remodelación, no tan lejana, la habían hecho tan mal- no se cómo circular por ella, ni como peatona ni como conductora. El caso es que han eliminado los pasos cebra, con lo que los cochen no saben (sabemos) si tenemos la obligación de dejar pasar a los peatones y los peatones no saben (sabemos) si tenemos el derecho a pasar. Porque ya se sabe que la cortesía es un bien escaso en nuestra sociedad y nos ha costado mucho llegar al respeto que en dichos cruces se otorga a los peatones.

Esperaba la pintura de las rayas cebra, pero no llegan y hoy han estado a punto de aplastar a mi perro. Me he encarado con el conductor, ya que creía que iba a parar en el lugar donde tradicionalmente estaban las importantes rayas cebra, pero él ha seguido como si nada. Es más, me ha mirado con desconcierto. Puede que no sea de Gavà y no sepa que siempre se ha parado en ese cruce. Otros lo saben, pero no hay nada que les indicque que han de dejar pasar a los peatones


El Grup Ecologista Quercus denuncia públicament les irregularitats comeses amb la font de can Tries



La «font que no treu aigua», segons els tècnics metropolitans, omple una garrafa de 25 litres cada 7 segons. A més del raig que surt per la font, que va directe al mar, la mina de can Tries envia part del cabaldirectament a la claveguera.
Arran de la denúncia del Grup Ecologista Quercus feta pública ara fa un any, els tècnics metropolitans que controlaven l’execució de la bassa de laminació de la riera de Sant Llorenç van veure’s obligats a fer restaurar la Font de Can Tries, tal i com els indicava el projecte original. La font s’alimenta de l’antiga mina d’aigua de can Tries (una construcció hidràulica del segle XIX), que va ser destruïda en la seva part inferior en fer les obres de buidat de la bassa.

L’arranjament de la font, però, no és satisfactori ja que, malgrat que s’ha recuperat un punt per on l’aigua pot brollar a l’exterior, l’aigua no s’aprofita, i raja directament al calaix de ciment de la riera canalitzada. El cabal actual de la font és d’uns 309.000 litres al dia, uns 13 metres cúbics per hora, tot i que els tècnics metropolitans havien afirmat que «la font no tenia aigua». A més, l’aigua que brolla és només una part del cabal d’aigua que encara transporta l’antiga mina. La resta, que no surt a l’exterior, s’ha canalitzat directament cap a la claveguera, amb un cabal que no s’ha pogut mesurar. La mina, en el seu recorregut, va per sobre del nivell de la riera. Això va comportar molèsties en el moment de la realització de les obres de la bassa, ja que l’aigua que portava la mina destruïda s’escampava arreu i enfangava la bassa. Davant d’això no se’ls va acudir cap altra «solució» que connectar la mina al clavegueram.

D’altra banda, la font s’ha restaurat en un indret poc accessible per als veïns del barri de can Tries, que antigament n’aprofitaven l’aigua. L’arranjament de la font es va fer de qualsevol manera, per salvar les aparences i evitar crítiques ciutadanes durant la passada sequera, però el resultat no és acceptable, ja que l’aigua, d’una o altra manera, s’acaba perdent. La ubicació que es va escollir per a la nova font restaurada (l’antiga era en un indret destruït per les obres) no
era l’apropiada. L’aixeta és massa petita i està feta malbé, cosa que obliga l’aigua a cercar una sortida directa, com un forat a 2 metres per sobre i una esquerda a mà dreta. L’aigua travessa després el calaix de formigó de la riera per tres foradets, i penetra al curs de la riera de Sant Llorenç, que desguassa a mar després de connectar amb la riera de Sant Climent.

Quercus denuncia la mala política hídrica metropolitana, lamenta els mals acabats de la bassa de laminació de la riera de Sant Llorenç i, especialment, la pèrdua de l’aigua de la mina, que es deixa anar fins a mar o es barreja directament amb les aigües fecals de les clavegueres. Aquesta aigua, d’una excel·lent qualitat, podria estar alimentant l’aqüífer en una bassa viva o fins i tot es podria utilitzar per a aigua de boca tal com s’havia fet dècades enrere.

L’aigua brolla directament de la paret, mentre que l’aixeta instal·lada en les obres de reconstrucció, en un nivell molt baix, ja s’ha malmès X litres diaris 309.000 litres diaris. L’aigua que brolla per la font, filtra i penetra a la llera de la riera de Sant Llorenç per tres foradets de desguàs oberts al calaix de formigó. Poc després, la riera entra en un tram cobert i travessa els nuclis urbans de Gavà i Viladecans fins a l’altra banda de l’empresa Roca. D’allà enllaça amb la riera de Sant Climent mitjançant una connexió paral·lela a la via de tren.


¡YA TENEMOS CINE EN GAVÀ!

El otro día alguien me dijo: "No entiendo cómo es posible que en un Ayuntamiento democrático como es el de Gavà se mantengan en sus cargos de responsabilidad a personas poco dialogantes, cerradas en sus decisiones..." Yo añadiría a ese comentario: Y con unos criterios sobre lo que se debe o no comunicar a la población que nos deja sin la posibilidad de participar en la vida activa de nuestra ciudad.

Por poner un ejemplo, lo que ha ocurrido con el cine. ¿Entederán esa o esas personas encerradas en sus despachos que el cine es para las personas mucho más que una empresa? ¿No podían comunicarnos a través de ese periódico tan poco informativo y tan poco participativo como es el Bruguers lo que se estaba proyectando acerca de "nuestro" cine?

En todo caso, ¡ya tenemos cine!


EL MERCADILLO DE GAVÀ: PIFIA TRAS PIFIA

No gana una para sorpresas. Algunos vendedores ambulantes de los que soy clienta, me tenían informada de lo poco que venden en un mercado ambulante que el Ayuntamiento está dejando morir. Pues el otro día voy a darme una vuelta por allí y me encuentro que en la Avenida Joan Carles I, en la superacera poblada de árboles y farolas, habían un montón de nuevas paradas, con productos de lo más interesantes. En la calle paralela, una calle bastante estrecha, estaban mis proveedores de ropa conocidos, con los que hablo del tema. Estaban indignados: nadie les había informado del aumento de paradas y, además, las habían colocado en mejor lugar que a ellos. Además -decían- "Nos han puesto separados de nuestros compañeros, de las personas con las que compartíamos el mercado de los Martes, desde hace muchos años. Estamos desparramados.... Es que no cuentan para nada con nosotros!"

Así las cosas. Acabé de mirar el resto de paradas nuevas y sentí que estaba traicionando a unas personas que creo que se merecen más respeto del que les dan.


PARAULES I MÚSICA A FAVOR DE LA NATURA A PONENT DE LA CIUTAT


Recuerdo a todos los que aman la poesía que mañana es el recital de poetas y cantautores en su lucha de la palabra, con un no al pla de ponent, y con el mayor amor ecológico, por eso necesitamos tu amor y tu apoyo a la ecología.

La direccion es C/ Castelldefels Nº 11 TE ESPERAMOS.


EL MERCADILLO DE GAVÀ SE MUERE.... ¡VIVA EL MERCADILLO!

He recibido este mensaje de Esquerra Republicana que, como en los últimos tiempos parece ser la única fuerza de izquierdas de Gavà, la que se preocupa por los problemas diarios de la gente. Lo digo pese a que no comulgo con ellos en todas sus actuaciones, pero me parece importante valorar el trabajo bien hecho. En este caso, es la única fuerza política que aboga por una situación incomprensible en Gavà, como es el caso del mercadillo ambulante, cosa que he denunciado en este blog. No se explica que lo que es fuente de orgullo y de promoción turística de pueblos y ciudades como son los mercadillos, en Gavà se haya dejado tánto de la mano de dios, hasta el extremo que queden unas pocas decenas de paradas de lo que había sido el mercado más importante de la zona. Los mercaderes se quejan y acaban plegando, la gente del pueblo se queja y no lo entienden y se acaban yendo a comprar a Viladecans o Castelldefels.... ¿Qué ocurre en Gavà con este asunto?¿Hay intereses que presionan para hacer desaparecer el mercadillo?

Bien, aquí transcribo la interesante propuesta de Esquerra Gavà:

COMUNICAT I CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Esquerra-Gavà proposa que el mercat setmanal dels dimarts
es traslladi a la Rambla vianalitzada.

La proposta es fa davant la constatació del decaïment d’aquest mercat no sedentari, en comparació amb el d’altres poblacions veïnes, i inclou la petició de rebaixa de taxes.

Al proper Ple Municipal, Esquerra proposarà a l’Ajuntament el trasllat a la Rambla
vianalitzada
del mercat setmanal no sedentari que s’organitza cada dimarts a la ciutat, i la igualació de les taxes que paguen els paradistes a les que imposen les ciutats veïnes. La proposta busca potenciar aquest mercat per augmentar l’oferta de cara a les economies més modestes, més afectades en temps de crisi, i també és una iniciativa que pretén dinamitzar el comerç del centre de la ciutat –castigat per l’actual crisi– ja que la seva oferta és complementària a la dels comerços tradicionals, i hi estableix una forta sinèrgia.

El portaveu municipal d’Esquerra, Marcel·lí Reyes explica que «qualsevol que compari el mercat setmanal que s’organitza a Viladecans, o el que s’organitzava a Gavà ara fa uns anys, amb l’actual, s’adona que aquest ha decaigut molt, hi ha molts pocs paradistes, i l’escassa oferta atreu cada cop menys compradors. D’aquesta manera, el mercat setmanal deixa de ser un element dinamitzador, perd interès ciutadà i es fan més evidents els problemes que provoca, com ara el tall de circulació de l’Avinguda Diagonal. La nostra proposta busca invertir aquesta tendència, amb un nou emplaçament més adient, i a més
inclou la rebaixa de les taxes que han de pagar els paradistes per tal d’igualar-les a les dels municipis veïns. Això es fa per atrerue més paradistes i evitar que molts gavanencs vagin a comprar als mercats de poblacions veïnes, perquè no troben el que busquen a Gavà».

Segons el portaveu d’Esquerra-Gavà, «creiem que aquesta proposta beneficia les
economies modestes, més castigades per la crisi, i el comerç tradicional mateix, perquè un mercat potent actua de centre de dinamització dels compradors i aporta més gent al centre en uns horaris en què les botigues tradicionals estan obertes i a disposició dels clients».

La Rambla ja havia estat la via on s’ubicava aquest mercat des de temps immemorial, però l’increment de la circulació va obligar-ne al trasllat, cap als anys vuitanta del segle passat.

Aleshores es va moure a la plaça de Catalunya i l’Avinguda d’Eramprunyà, però el gran
impacte que provocava a la circulació –els carrers s’havien de tallar per muntar el mercat setmanal– va motivar un nou trasllat, als anys noranta, a la plaça de Francesc Macià i l’Avinguda Diagonal, que també s’ha de tallar parcialment al trànsit per muntar les paradetes del mercat. Amb la vianalització de la Rambla, es tornen a donar les circumstàncies perquè el mercat torni a l’emplaçament originari.
Compareixença davant dels mitjans de comunicació.

Per comentar i ampliar la notícia, el portaveu d’Esquerra Marcel·lí Reyes compareixerà davant dels mitjans de comunicació demà divendres 17 d’abril a les 17.30h de la tarda, a la Rambla cantonada carrer del Centre, davant la tanca del parc municipal de la Torre dels Lluch.


GAVÀ NO TIENE CINE

Ya se que el cine es una industria, un negocio, y como negocio ha sufrido y sufre las embestidas del mercado, tan es así que hemos llegado a quedarnos sin un cine en un municipio de tantos miles de habitantes. Hoy he querido ver una película como dios manda y me he tenido que desplazar a Viladecans. Eso sí, caminando, que es muy sano y barato. Son veinte minutos desde mi casa, no es para morirse, también lo se, pero es que aún no me creo que en Gavà no tengamos cine.

Como la película (El curioso caso de Benjamin Button) iba del paso del tiempo (sí, la de Brad Pitt que nace viejo y acaba bebé), mientras caminaba iba recordando el cine Novedades, al que acudía con toda mi familia, el Casino, que además de cine era baile y ese bar que de toda la vida en los pueblos y que en Gavà sustituyeron por una caja de ahorros. También estaba el Centro Cultural, un cine pequeño que, además servía para representar obras de teatro. Más tarde llegaron el Kursaal y finalmente el cine Maragall. Digo finalmente porque lo último que hemos tenido, después de cerrarlos todos, ha sido un multicines, en el Barnasud, fuera ya de la población. Se gastaron yo no se cuántos millones en reformarlos para, finalmente, cerrar avergonzados, con un letrero que decía: "Cerrado por reformas". Y hasta hoy.

Nuestro ayuntamiento hizo, hace años, un esfuerzo para mantener un cine en el pueblo, el Maragall. Lo reformó y ýo no se con qué empresa empezaron a echar películas de "calidad", de las que son aptas para un cineforum. ¿Qué pasó? Duró muy poco tiempo. Lo cerraron. Actualmente el espacio está dedicado al teatro y otros eventos.

Parece que lo que no da dinero se cierra. Pero algo extraño pasa en Gavà que no pasa en ninguna otra población del entorno. ¿Somos los gavanenses muy tacaños y no nos gastamos el dinero en ir al cine?¿No nos gusta nuestro pueblo y nos vamos a pueblos vecinos o a Barcelona?¿No hay ninguna empresa capaz de montar dentro de la población un cine atractivo?¿El ayuntamiento ha tirado la toalla?¿Tenemos lo que nos merecemos?

Por lo que a mí respecta, yo creo que no nos merecíamos quedarnos sin el Casino, no nos merecíamos tener que ir a las salas multicine ni tampoco tener que desplazarnos a otras localidades a ver una película como dios manda. ¿Cómo manda dios ver una película? Pues entrando en la magia que proporciona la oscuridad, la gran pantalla, los sonidos envolviéndote, el silencio y, si es posible, una mano sobre la tuya. El cine es un arte y en Gavà no tenemos acceso a él.


RECUPERANDO A LOS NUESTROS

20/2/09
Antònia Solé tiene 82 años y vive en Gavà. Cada primero de noviembre, día de difuntos, recorría más de 70 kilómetros para visitar la fosa común en Gurb (Osona) donde yacía su padre, un soldado republicano muerto al final de la Guerra Civil. Este año, podrá visitarlo en el cementerio de Gavà... (Seguir leyendo


CA N'ESPINÓS, UN TROCITO DE GAVÀ

6/12/08
Tengo que reconocer que nuestro alcalde, el señor Balsera, está actuando ejemplarmente en la catástrofe ocurrida en nuestra ciudad. Después de un suceso tan terrible lo que queda es acoger y apoyar a los afectados e ir buscando responsabilidades. En este sentido me siento orgullosa de nuestro alcalde y por éso precisamente me ha sorprendido la foto que aparece hoy en los medios de comunicación, foto de la concentración convocada por el Ayuntamiento en solidaridad con las cuatro personas muertas y las 24 heridas por la explosión de gas en el barrio de ca n'Espinós. Y es por éso mi sorpresa, porque la concentración se ha realizado en la mejor zona de Gavà, delante del Ayuntamiento, un ayuntamiento y una plaza de diseño y no en el barrio donde pasaron los hechos.

No deberíamos avergonzarnos de nosotros mismos, señor alcalde, y ca n'Espinós es un trocito de Gavà. Por cierto, un trocito que nada tiene que ver con otras zonas del pueblo de las que tanto nos enorgullecemos los gavanenses.


EXPLOSIÓN EN GAVÀ

3/12/08
Hace muchos, muchos años, Masía Espinós era una barriada mísera de las afueras de Gavà. Allís acudíamos unos cuantos jóvenes que, con nuestra máquina de escribir pretendíamos forjar el futuro de unos niños que apenas asistían al colegio. No se hasta qué punto pudo influirles aquel voluntarismo espontáneo, el caso es que a lo largo de los años lo único que he sabido de aquella barriada es que se ha convertido en un lugar de tráfico de drogas.

Hoy, al despertarme y oir por la radio que ha habido allí una gran explosión y muchos heridos, lo primero que he pensado es que a perro flaco todo son pulgas. Se que explosiones parecidas pasan en otros muchos lugares, pero la gravedad de lo ocurrido hoy no es ni mucho menos frecuente.

También he pensado (¡cómo nos afectamos cuando las cosas pasan tan cerca nuestro!)que precisamente el alcalde de Gavà que tan orgulloso parece estar de su gestión en el bienestar y progreso de nuestra ciudad, va a tener que cargar con un suceso tan siniestro. Y no se si en la actualidad ese trozo de Gavà llamado Ca n'Espinós sigue siendo la barriada mísera que conocí, ni si es cierto que es uno de los mayores lugares de tráfico de drogas, ni si los niños allí aún no disponen de una máquina de escribir (¿ordenador?).

Sólo se que hoy me duele un trozo de Gavà.

Comentarios:

trini dijo...
Lo de la explosion me ha parecido una cosa muy terrible.

16 de diciembre de 2008 17:57
trini dijo...
Yo tambien he nacido y me he criado en gava, aunque ahora vivo en La Peza (Granada).Tengo un blogger que se llama bloggavanense

16 de diciembre de 2008 18:02

No hay comentarios: